Prep
30 minCook
30 minIngredients
| rijpe vleestomaten | 750 gr | |
| komkommer geschild | 1,5 | |
| paprika rood | 1,5 | |
| teentjes knoflook | 4 | |
| olijfolie | 1,5 dl | |
| sneetjes witbrood zonder korstje | 3 | |
| peper en zout | ||
| water | 1 dl | |
| tabasco of chili | ||
| komkommerschuim | ||
| komkommer geschild en zonder zaad | 250g | |
| groenten bouillon | 150 gr | |
| slagroom zonder suiker | 150 gr | |
| eiwit | 100 gr | |
| sjalotje | 1 | |
| venkelzaad | 1 tl |
Bereiding Gazpacho (koude soep)
- Maak alle groenten schoon, snij ze in grove stukken en pureer ze in een keukenmachine met 1 dl koud water.
- Week de de sneetjes brood met water in een bekken.
- Voeg het geweekte brood toe aan de gepureerde groenten en draai de massa nog een keer op en en voeg langzaam het olijfolie toe.
- Op smaak brengen met peper en zout en tabasco of chili ( maag wel pittig zijn)
- Zet de Gazpacho 24 uur in de koeling om alle goed door te laten te trekken
Bereiding komkommerschuim
- Fruit de in grove stukken gesneden komkommer en snippers sjalotjes en venkelzaad aan in wat boter.
- Blus af met de groentebouillon en laat de komkommer gaar worden.
- Neem de pan van het vuur, pureer de massa en laat afkoelen
- klop ondertussen de slagroom op en daarna de eiwitten met wat zout
- Zeef de afgekoelde komkommerpuree en voeg de opgeklopte slagroom en eiwit toe
- Spatel voorzichtig door elkaar en serveer direct een klein laagje op de koude GazpachoServeertip: In een groot wijnglas
Galantine van fazant met een appel zuurkool chutney
Olijven tomaten tapenade