Servings
10Prep
45 minCook
15 minIngredients
| Fazant | 1 | |
| Kipfilet | 100 gr | |
| bieslook | 12 takjes | |
| sjalotje | 1 | |
| Serano ham | 2 plakken | |
| peper en zout | ||
| Cognac | 1 theelepel | |
| rode port | 1 theelepel | |
| Eigeel | 25 gr | |
| koksroom | klein scheutje | |
| eiwit | beetje |
Bereiding:
- snij de vleugels en pootjes van de fazant eraf en trek hier de bouillon van
- snij de sjalotjes brunoise en fruit ze licht aan en zet ansl. koud
- snij de Serano ham ook brunoise en bak deze ook uit en zet deze met het bak vocht koud
- snij het bieslook heel fijn in ringetjes en zet deze weg
- snij de kipfilet in stukken de draai deze door een keuken machine en doe deze in een bekken en zet ze in de koeling
- als alles koud is spatel dan alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak aansluitend weer koud zetten
- neem een stuk keukenfolie leg deze op de bank en leg hier de fazantenborst op en verdeel “het vlees” zoveel mogelijk egaal op het vel
- strijk de borst vlees in met eiwit en bestrooi met peper en zout
- voeg de farce toe en rol de fazant dicht met de folie en vorm het als een klein worstje
- aansluitend zilverfolie om heen draaien
- pocheer nu de galantine in bouillon in +/- 15 min rosé controleer regelmatig door te voelen
- laat de galantine afkoelen in de folie in de koelkast
Opmaak:
Trancheer de galantine boutje en serveer een “rondje” met chutney op een amuse lepel of een klein bordje.
Bouillabaisse
Gazpacho met komkommerschuim